Nyasar di Bioinformatik

Aku baru aja pulang dari kuliah “Control of Cellular Process and Differentiation”. Asli, aku ga paham sama sekali apa yang diomongin. Susah banget. Anak-anak yang background nya biotek aja ngerasa susah apalagi aku yang ngga punya basic biologi sama sekali.

Baca contoh soal ujiannya bikin nangis

1. Why is covalent modification advantageous when compared to proteolytic activation?

2. Phosphorylation is an extremely effective tool for catalytic control. Explain the reasons.

3. How is a kinase cascade activated?
4. What are some of the common structural features of the receptors to which signal molecules bind?

5. What is a disadvantage of using common molecules for signaling paths?

6. What happens when signaling paths are not terminated properly?

7.  How many 7TM membrane receptors exist? What are some of their functions?

8. What is the general mechanism for signal transmission by 7TM receptors?

Terus kematian banget, aku udah gabisa withdraw dari course tersebut. huhu…

Tapi pas aku curhat ke Joan, study advisor tercinta, masih bisa kok kalo mau withdraw. Hubungin dulu aja course coordinator nya. Yaudah aku mau nyoba itu dulu.

Doakan aku sukses. Bye.

Advertisements

One thought on “Nyasar di Bioinformatik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s